| Japanke su stetne | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
|=|Sunce|=| Administrator
Datum upisa : 10.02.2008 Godina : 30 Broj poruka : 14975 Lokacija : Bor Job/hobbies : svasta Koliko volite ovaj 4um? :
| Naslov: Japanke su stetne Pon 6 Jul 2009 - 14:00 | |
| Japanke su postale glavni vesnik leta, ali i kultni modni detalj na gradskim ulicama. Međutim, ova planetarno popularna obuća u kojoj mnogi provedu celo leto mogla bi biti opasna za zdravlje, tvrde američki lekari. Japanke su uzrokovale više problema sa stopalima u posljednjih nekoliko godina nego bilo koja druga vrsta obuće, rekao je doktor Rok Positijano, koji radi u njujorškoj Bolnici za specijalnu hirurgiju. Problem je u tome što japanke uopšte ne drže nogu, pa stopalo "šeta". Lekari upozoravaju da japanke izazivaju i dugoročne zdravstvene probleme: ljudi koji imaju ravna stopala ili visok ris takođe mogu da nanesu trajniju štetu ako nose japanke. Dugo nošenje japanki može da izazove hroničnu upalu tetiva, i to ne samo na članku nego i u kolenu, kuku i u leđima, tvrdi doktor Positijano. Takođe, nošenje japanki značajno smanjuje dužinu koraka, a peta dodiruje tlo sa manje vertikalnog pritiska. Svim zaljubljenicima u popularnu obuću Positijano je na kraju preporučio da japanke nisu ništa bolje nego hodanje po komadu gume. | |
|
| |
Ian.My.Love. Vip Član
Datum upisa : 29.02.2008 Godina : 31 Broj poruka : 12969 Lokacija : U svojoj sobici :))) Job/hobbies : Smetanje ;)) Koliko volite ovaj 4um? : Humor : xexe
| Naslov: Re: Japanke su stetne Pon 6 Jul 2009 - 14:21 | |
| Ala... Pa ja stalno nosim japanke i nije mi ništa... Dobro, sad u poslednje vreme sam u patikama xD | |
|
| |
Just One Girl Vip Član
Datum upisa : 11.04.2008 Godina : 32 Broj poruka : 17764 Lokacija : Where All Good Sleep Koliko volite ovaj 4um? :
| Naslov: Re: Japanke su stetne Pet 10 Jul 2009 - 23:15 | |
| Ja nisam ljubitelj japanki. Ne znam da hodam u njima. :D
Vrlo zanimljiv tekst. Nisam znala da obuća, a naročito japanke mogu biti toliko štetne po zdravlje. | |
|
| |
|=|Sunce|=| Administrator
Datum upisa : 10.02.2008 Godina : 30 Broj poruka : 14975 Lokacija : Bor Job/hobbies : svasta Koliko volite ovaj 4um? :
| Naslov: Re: Japanke su stetne Sub 11 Jul 2009 - 18:22 | |
| Ja sam pretpostavljala...Jer one se tako izgaze i onda onako postanu nepravilnog oblika i tako stradaju stopala,pa kicma itd... | |
|
| |
Milica :) Vip Član
Datum upisa : 08.03.2008 Godina : 28 Broj poruka : 16643 Lokacija : in my dreams* Job/hobbies : swe i swashta Koliko volite ovaj 4um? : Humor : xexexe
| Naslov: Re: Japanke su stetne Uto 14 Jul 2009 - 15:49 | |
| Ја ово нисам знала. хвала | |
|
| |
*~Jovana~* Administrator
Datum upisa : 01.07.2009 Godina : 28 Broj poruka : 223 Lokacija : In the magic world! Job/hobbies : Forumi/forumi...lol Koliko volite ovaj 4um? : Humor : Hahaahahaha...lol
| Naslov: Re: Japanke su stetne Sub 5 Sep 2009 - 22:11 | |
| nisam ni ja znala...stalno nosim japanke i nista mi nije... zanimljiv text...:) hvala | |
|
| |
Just One Girl Vip Član
Datum upisa : 11.04.2008 Godina : 32 Broj poruka : 17764 Lokacija : Where All Good Sleep Koliko volite ovaj 4um? :
| Naslov: Re: Japanke su stetne Pon 12 Okt 2009 - 18:41 | |
| Nijedne posledice se ne mogu odmah manifestovati. Bolje onda nosite sandalice ili baletanke. Čisto za svaki slučaj. :) | |
|
| |
Ian.My.Love. Vip Član
Datum upisa : 29.02.2008 Godina : 31 Broj poruka : 12969 Lokacija : U svojoj sobici :))) Job/hobbies : Smetanje ;)) Koliko volite ovaj 4um? : Humor : xexe
| |
| |
Just One Girl Vip Član
| Naslov: Re: Japanke su stetne Sre 14 Okt 2009 - 18:36 | |
| : : Da, u pravu si Dacilija. Svašta se krije u travi i na asfaltu. I ono mekano i ono tvrdo. :D | |
|
| |
Danijela_Angel Izgubljen/a
Datum upisa : 24.10.2009 Broj poruka : 97 Koliko volite ovaj 4um? :
| Naslov: Re: Japanke su stetne Sub 24 Okt 2009 - 21:47 | |
| ja japanke nosim leti ali samo u kuci imam ravna stopala pa me uzasno bole noge u njima | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Japanke su stetne | |
| |
|
| |
| Japanke su stetne | |
|